Plesni studio Shireen

Ženske orijentalne grupe Gulbahar,Zara i Amina, ženska rekreacijska grupa Emina, muška rekreacijska grupa Kahriman, bellynesian grupa Luana i show skupina Shireen

Orijentalni tečaj/polinezijski/bellynesian tečaj/romski/orijentalne fuzije

skola_plesa

Jeste li maštali o čarobnom svijetu orijenta i poželjeli barem jednom biti dio tog svijeta? Ako jeste i želite na nekonvencionalan i zabavan način naučiti orijentalni ples, pokušati orijent spojiti s latino ritmovima u zanimljivim fuzijama, zaviriti u svijet polinezijskih plesova i pronaći Vašu senzualnost i profinjenost…USUDITE SE biti znatiželjni i hrabri! Pridružite se jednoj od naših grupa!

Plesni studio Shireen, Poljička ulica 27, Zagreb.

Prijave i najave dolaska na mail: irena.sertic1@gmail.com

 

Orijentalne grupe: Zara, Amina i Gulbahar

Orijentalne grupe osmišljene su kao skupine žena koje kroz upoznavanje orijentalnih plesnih pokreta na spontan i zabavan način vježbaju, ali ujedno i spoznavaju sebe i svoje tijelo ulazeći polako u svijet orijentalnog plesa i ozračja koje vlada u našem malom plesnom mikrosvijetu. U ovim se grupama uči klasični orijentalni ples, prije svega egipatski, a potom i svi ostali stilovi te se uče upotrebljavati različiti rekviziti koji se koriste u našem plesu. Grupe su početna, srednja i napredna.

Upoznajte sebe: rekreacijska grupa Emina

Poanta ovog rekreacijskog sata je da se opustimo, zabavimo, nasmijemo i spoznamo svoju ženstvenost i onu žensku moć koju posjeduje svaka od nas neovisno o godinama, izgledu ili nivou plesnog znanja.

Dobrodošle na sat u kojem ćemo biti posvećene ženi u nama!

Ples za sve

Često je pitanje “Tko se može baviti ovim plesom”. Odgovor je “Apsolutno svi” . Složenost izvedbe ovisi o plesaču i njegovim ciljevima. Nekima je ovo rekreacija i tjelovježba, a nekima su ambicije napredovati, učiti, nastupati..

Korisno za tijelo i um

Ovaj ples je jako dobra kardiovaskularna vježba no ono još bitnije jest činjenica da se ovim plesom povećava samopouzdanje, prihvaćanje sebe i svoga tijela onakvog kakvo jest.
Specifičnost tehnike je u tome što su pokreti većinom kružni i izoliraju određeni dio tijela, naravno uz poprilično korištenje trbušnih mišića i balansiranje različitim rekvizitima.

Muškarci kao trbušni plesači

Tijekom Otomanskog carstva trbušni plesači bili su traženi kao zabavljači, sami i u kombinaciji sa plesačicama. Vremenom su se pojavila mišljenja po kojima muškarci nemaju što tražiti u svijetu trbušnog plesa jer je to samo ženska domena, ali muški plesači opstali su usprkos negativnim mišljenjima i štoviše, njihov je broj u porastu.

Dokaz tome je i naša muška grupa Kahriman (junaci 🙂 )