Plesni studio Shireen

Ženske orijentalne grupe Gulbahar, Rayan, Zara, Lamia, Rania; ženska rekreacijska grupa Emina; muška rekreacijska grupa Kahriman; bellynesian grupa Luana i Plesna skupina Shireen

Orijentalni / polinezijski / bellynesian / romski / orijentalne fuzije

skola_plesa

Jeste li maštali o čarobnom svijetu Orijenta i poželjeli barem jednom biti dio tog svijeta? Ako jeste i želite na nekonvencionalan i zabavan način naučiti orijentalni ples; orijentalno spojiti s ritmovima nekih drugih plesova, prije svega, latino plesova, a sve sto u nadasve zanimljive fuzije; zaviriti u svijet polinezijskih plesova i pronaći Vašu senzualnost i profinjenost…USUDITE SE biti znatiželjni i hrabri!

Pridružite se jednoj od naših grupa!

Plesni studio Shireen, Savska 120 (Buena Vista Club) i Kutnjački put 15, Zagreb.

Prijave i najave dolaska na mail: irena.sertic1@gmail.com

 

Orijentalne grupe: Lamia, Zara, Rania, Rayan i Gulbahar

Orijentalne grupe osmišljene su kao grupe skupina žena koje kroz upoznavanje orijentalnih plesnih pokreta na spontan i zabavan način vježbaju, ali ujedno i spoznavaju sebe i svoje tijelo ulazeći polako u svijet orijentalnog plesa i ozračja koje vlada u našem malom plesnom mikrosvijetu. U ovim se grupama uči klasični orijentalni ples, prije svega egipatski stil plesa, a potom i svi ostali, s naglaskom na turskom i romskom, te se uče upotrebljavati različiti rekviziti koji se koriste u našem plesu. Grupe su podijeljene na početne, srednju naprednu, rekreativnu i show grupu, a svaka ima svoje ime koje su odabrale njihove članice.

Upoznajte sebe: rekreativna grupa Emina

Poanta ovog rekreacijskog sata je da se opustimo, zabavimo, nasmijemo i spoznamo svoju ženstvenost i onu žensku moć koju posjeduje svaka od nas neovisno o godinama, izgledu ili nivou plesnog znanja.

Dobrodošle na sat u kojem ćemo biti posvećene ženi u nama!

Ples za sve

Često je pitanje “Tko se može baviti ovim plesom”? Odgovor je “Apsolutno svi”. Složenost izvedbe ovisi o plesaču i njegovim ciljevima. Nekima je ovo rekreacija i tjelovježba, a nekima su ambicije napredovati, učiti, nastupati..

Korisno za tijelo i um

Orijentalni ples može se nazvati jako dobrom kardiovaskularnom vježbom, no ono još bitnije jest činjenica da se ovim plesom povećava samopouzdanje, prihvaćanje sebe i svoga tijela onakvog kakvo jest.
Specifičnost tehnike koju orijentalni ples koristi je u tome što su pokreti većinom kružni i izoliraju određeni dio tijela, naravno uz poprilično korištenje trbušnih mišića i balansiranje različitim rekvizitima.

Svaki plesni sat započinjemo zagrijavanjem i kombinacijom vježbi u trajanju od 10-15 minuta te na samom kraju sata radimo istezanja.

Muškarci kao trbušni plesači

Tijekom Otomanskog carstva trbušni plesači bili su traženi zabavljači, sami i u kombinaciji sa plesačicama. Vremenom su se pojavila mišljenja prema kojima muškarci nemaju što tražiti u svijetu trbušnog plesa jer je to samo ženska domena, ali muški plesači opstali su usprkos negativnim mišljenjima, a štoviše, njihov je broj u porastu.

Dokaz tome je i naša muška grupa Kahriman (junaci).