WS: Bellynesian (Zagreb, 2024.)

U suradnji sa Plesnim centrom Dhalia, tijekom proljeća 2024. u Zagrebu su održane tri radionice zanimljivog imena BBBellydance, od kojih je jedna bila Bellynesian.

Shireen je upoznala polaznice sa svijetom Bellynesian plesa na radionici jedne od najsenzualnijih plesnih fuzija, u spoju Orijenta i Polinezije.
Egzotičnost polinezijskih plesova i senzualnost orijentalnog plesa stvorili su kombinaciju imena Bellynesian, stila koji je u sebi objedinio dva plesa sličnog snažnog ritma te zamjetljive i izražajne tehnike, koju specifični kostimi koje plesačice nose čine jedinstvenom ženstvenom kombinacijom.
Bellynesian plesačice nose duge suknje od rafije, cvjetne vijence oko vrata tzv. lei, cvijet u kosi te koriste raznolike ukrase poput školjki, kokosovih ljuski i raznog cvijeća…
Drevni tahićanski narod plesom je slavio svoje obrede i ceremonije, a izvođači svih polinezijskih plesova, pa tako i tahićanskog, uz izrazit rad donjeg dijela tijela, točnije, bokova i nogu vrlo često koriste i pokrete ruku i dlanova, gestikulirajući i opisujući svakodnevni život i radnje s kojima se susreću.
Nakon što se polaznicama pokažu sličnosti i razlike orijentalnog i tahićanskog, kao jednog od najpoznatijih polinezijskih plesova, spajaju se  plesni elementi i stvara senzualni bellynesian.

https://www.facebook.com/549248006/videos/3768367876744337/

https://www.facebook.com/549248006/videos/783603143649015/